Keglesnit

Ved et keglesnit fjerner man celleforandringer på livmoderhalsen med en elektrisk kniv. Indgrebet foregår i lokalbedøvelse.

Når det syge væv er fjernet, stoppes blødningen ved hjælp af elektrisk varmepåvirkning, og en kunstig sårskorpe dannes.

De første par dage efter indgrebet, kan du forvente lidt blødning. Blødningen vil som regel vare 6-10 dage efter indgrebet, eller ind til såret er helet og sårskorpen afstødes.

Udover blødning kan du forvente en del udflåd - oftest klart eller mørkebrunt.

På grund af infektionsfare fraråder vi samleje de første 3-4 uger efter indgrebet. Vi anbefaler, at I bruger kondom indtil 6 uger efter indgrebet, for at du ikke skal udvikle antistoffer mod sæden.

Cirka 14 dage efter indgrebet er mikroskopisk undersøgelse af "keglen" færdig, og du kan ringe og få svar og aftale fremtidig kontrol.

Den dag du får lavet dit keglesnit og den følgende dag, bør du holde dig i ro. Hvis det begynder at bløde, bør du også holde dig i ro og eventuelt sygemelde dig (afhængig af jobtype). Træning bør du holde pause med indtil sårskorpen er afstødt, det vil sige cirka 2 uger.

Hvis der er frisk eller kraftig blødning efter keglesnittet kan klinikken kontaktes mandag til fredag i tidsrummet mellem kl. 9 -15 på tlf. 3315 1413. Uden for dette tidsrum kan skadestuerne på Hvidovre Hospital eller Herlev Hospital kontaktes. For borgere i Indre By, Nørrebro, Østerbro og Frederiksberg kontakt Rigshospitalet på tlf. 3545 5032.

Den dag du kommer her for at få foretaget dit keglesnit, er det en god ide, hvis du har selskab af en pårørende eller en ven. Det er en tryghed for dig, at der er en, der kan følge dig hjem og eventuelt sove hos dig den første nat.

Keglesnittet påvirker ikke din mulighed for at blive gravid, men medfører en øget risiko for at føde for tidligt.

 
Gynækologisk Klinik -Thue Bryndorf, speciallæge dr. med. - Ny Østergade 10, 3.t.v. - 1101 København K